Når det nu skal være! – Hurra for A 240, Vejle sygehus og professoren !

‘At have blik for hinanden’; – hvordan? og hvad skal der til?

En uge med gode undervisningsseancer, oplæg og udviklingsprocesser med et’ helt centralt kerneområde:

‘At have blik for hinanden’; – hvordan? og hvad skal der til?

Og ja så også lige et inspirerende og tankevækkende foredrag med Ole H, yes ham med smilet og de positive tanker 🤞😅

Jeg har i ugens løb tænkt tilbage og hevet flere eksempler frem fra forrige uges indlæggelsesforløb med min kære far, på A240, hjerteafdelingen i Vejle❤️

En afdeling der på alle måder, i min optik, fremstår som en afdeling med ‘blik for hinanden’, ikke kun fag- fagligt men så sandelig også på tværs.

På intet tidspunkt var min far eller jeg utrygge, trods ret abnorme værdier (puls 170-180, BT på 50/45 og åndenød) alle vi mødte var yderst dedikerede, og talte så varmt om afdelingen! Her var unikke oplevelser med alt fra telefonsamtaler til tidspunkt for stuegang mv.

Måske A240 har hørt Ole H oplæg? Eller ”bare” har en gennemsyret ‘VI’ kultur med blik for hinanden?

Et er sikkert! Det kommer ikke af sig selv, men kræver et vedholdende arbejde med fokus på KULTUR, relationer, den psykologiske sikkerhed, og modet til at turde. Vi kan lærer så meget af de gode eksempler, hvis vi har modet til at turde.

Den største tak herfra skal dog lyde til dig kære Lars Lund, du er den mest utrættelige ”lægefaglige” person jeg kender. Uanset dit hav af titler indenfor urinvejskirurgien (professor, dr. med, specialeansvarlig overlæge mv.) er du der altid. Tak for dig.

Og, jeg kan i den forbindelse ikke lade være med, at tænke tilbage på min deltagelse i en nylig afholdt kræft konference om ulighed i kræftbehandling i vores sundhedsvæsen. Hvor de svære prioriteringer og et ønske om ”håndholdt” hjælp til at navigere i, blev italesat.

Min hypotese er ikke blevet mindre gennem de sidste uger, at navigere i vores komplekse sundhedssystem kræver bevågenhed og hjælp, gerne håndholdt, det virker.

Nu starter en ny uge😊

Mon ikke jeg igen kan drage erfaringer, eksempler mv. med ind i ugens opgaver.

Tak fordi du læste med…

By |2020-10-06T10:40:42+00:005. oktober 2020|Generelt|Kommentarer lukket til Når det nu skal være! – Hurra for A 240, Vejle sygehus og professoren !